söndag, januari 17

16e födelsedagen utan dig

Morgonen började med att skänka några tankar till mamma, hon skulle ha fyllt 80 år idag om hon varit vid liv. Jag vet inte vart hon är men jag är ganska säker på att hon vet att jag tänker på henne. Det är inte mer än andra året i rad som jag kommer ihåg hennes födelsedag på själva dagen, tidigare har jag inte kommit på det förrän ett par dagar efter. Visst är det konstigt hur sorgearbetet ser ut ibland? Jag hoppas att hon har det bra, för visst tror jag att man fortsätter existera efter att kroppen gett upp.

Jag har snöat in på havrepannkakor till frukost! De är goda och mättar riktigt bra, sedan kan man ju variera dem på så många olika sätt. Det känns skönt att äntligen hitta ett sätt att äta havregryn på annat än i chokladbollar. Havregrynsgröt avskyr jag! Avokado har jag också dille på att äta just nu, gott! Jag försöker inte äta överdrivet nyttigt men en varierad frukost är roligare än te och smörgås varenda dag.

Efter att barnen gett sig av på bussen passade vi återigen på att gå en sväng, denna gång besökte vi ett naturreservat inte långt från oss. Det var inte mycket för världen om man bortser från utsikten, den var det inte något fel på. Dit ska vi ta med barnen någon gång och grilla, kanske till och med för en övernattning. Ett träd låg framför vindskyddet som antagligen blåst omkull eller blivit omkullknuffat, tur att det inte ramlat över taket på skyddet. Det var i alla fall bra gung i det, för naturligtvis var jag tvungen att gå upp på det och testa. 🙄 Rickard fångade min nedgång på kort.

I förrgår hade vi lite spa hemma, bägge barnen hade fötterna i fotbad och blev ompysslade. Pricken över i:et hade varit lite nagellack men det får vi ta en annan dag, helgen kanske. Jag passade dessutom på att baka muffins, jag brukar aldrig vara bra på det men den gången gick det förvånansvärt bra! Det blev både kladdkake och vanilj, för varför nöja sig med en sort. Det var dock bara en som fastnade på kort.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.