söndag, januari 17

Apokalypsens ryttare

Det börjar med att någon hostar i ett hörn, någon kanske tar sig för bröstet och klagar på andnöd sedan bryter hysterin ut. Människor hamstrar åt höger och vänster men de sträcker sig efter det flummigaste av allt, toalettpapper.

Nu är det ju inte bara papper folk köper på sig utan även torrvaror, maken var på Willys efter jobbet och skickade bilder på tomma ris och pastahyllor.

Man skulle nästan kunna tro att apokalypsen är här och för en del känns det säkert så. Då finns det råd att följa på Röda Korset om hur du hanterar din oro. Jag själv är ganska lugn även om jag lider av en åkomma som ger min kropp överdrivet lätt att bilda proppar. Med en anamnes redan innehållande lungemboli x 2 och djup ventrombos i benet kanske viruset inte är det bästa jag kan dra på mig men jag tänker trots det inte samla på mig en överdriven mängd varor. För vad ska jag göra med 200 rullar skithuspapper? Bygga ett fort eller försöka skjuta viruset med papperstussar genom ett sugrör i hopp om att det kapitulerar?

En mer seriös konsekvens av virusets framfart är dess påverkan på arbete, sjukvårdsartiklar och äldre. Rickard har fått gå ner i tid med hjälp från staten för att kunna behålla jobbet, jag läste precis om hur läkemedelsbrist kan komma att bli ett faktum och min pappa försöker hålla sig undan i den mån det går, han är över sjuttio med både astma och högt blodtryck. Just nu finns inte viruset i hela landet men det är väl bara en tidsfråga innan det gör det.

Hoppas att det blåser över fort och att apokalypsens ryttare tar med sig något annat än ett virus när de väl kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.