torsdag, oktober 29

Busigt värre

Jag gillar att busa, de som känner mig vet detta mycket väl och idag var jag igång igen.

Samtidigt som jag skrev en seriös artikel till RapportNytt hade jag även en mindre seriös sådan på gång. Ni kan läsa början på första utkastet nedan.

Det är inte många som vet, inte ens forskarna själva men en spermaval överlever 15 minuter i rymden utan vare sig syre eller vatten. Det var valjägaren Francis B. Spidgler som hjälpte till att upptäcka det när han av misstag slungade ut en spermaval i omloppsbana 1937. När rymdkapplöpningen kom igång omkring 20 år senare började man inom Nasa fundera på hur liv skulle klara sig i rymdens vakuum och i så fall hur länge, då tyckte Spiegler att det var dags att dela med sig av sitt ungdomsdagars ”misstag”. Forskarna visste först inte hur de skulle reagera så de skrattade åt honom och gjorde honom till åtlöje innan de till slut sparkade ut honom ur byggnaden med orden ”don’t ever come back you lunatick!”

Jag skickade den till min pappa som är redaktör för tidningen men även till vår förenings vice ordförande Clas Svahn. Han brukar vara justerare av protokoll och därför tyckte jag att det skulle vara lite roligt att skicka något okonventionellt. Hoppas att han inte blev sur och ger mig en massa skäll 🤪😒.

Jag ringde i alla fall till pappa och bad honom läsa med mig kvar i luren och på högtalare hörde jag nästan hur kugghjulen började snurra. ”Vad är en spermaval?” och ”jag har aldrig hört att John krockat med den där.” var saker han sa som gjorde att jag nästan skrattade på mig.

Sedan var det lite gulligt när han efteråt med lite trumpen röst sa åt mig att jag kunde lagt energin på att skriva en riktig artikel. Han blev glad och kunde uppskatta skämtet mer när han fick reda på att jag redan gjort det. Den får ni förhoppningsvis läsa i RapportNytt nr. 2, om ni prenumererar förstås 😉.

Nu säger jag godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.