lördag, januari 23

Glassäventyr i Gamla stan

Torsdag 17 januari

Tidigare idag när jag och barnen satt och pratade kom vi in på ämnet glasscaféer. De flesta vet ju att Söderköping är ett glassparadis om somrarna men det är inte dit mina tankar går när jag tänker på glass. I stället vandrar mina tankar tillbaka till Stockholm.

När jag var liten och fortfarande bodde hemma brukade jag och min mamma hitta på en massa bus, (en anledning till att jag blivit en ganska busig vuxen). Ett av busen var att åka in till ett café i Gamla stan och äta så mycket glass vi bara kunde. Det här caféet sålde inte bara glass utan gjorde även sina egna våffelstrutar med en maskin stationerad i ett av caféets fönster. Dessa våffelstrutar var massiva och när vi gick längs gatan långt innan vi var framme kunde vi känna doften av nygräddade våfflor. Jag kunde knappt bärga mig.

En utav gångerna köpte vi varsin superstor glass och det var hur gott som helst! Jag som inte alls var gammal fick kämpa med att få i mig hälften och jag fick slänga mina droppande rester i närmaste soptunna för att sedan bli avsvabbad.

Nu har min mamma varit död länge, 15 år för att vara exakt men dessa minnen lever vidare i mitt minne och i mitt hjärta. Jag skulle hur gärna som helst vilja ta med mina barn dit, om det går. Jag har försökt hitta caféet men det enda jag hittar som stämmer någorlunda överens med min minnesbild är Café Järntorget på Västerlånggatan. Kan det vara samma tro?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.