onsdag, oktober 28

Kakor i mängder

Jag mindes åtminstone en av nattens alla drömmar och det jag drömde var verkligen spännande.

Vi befann oss på ett event, jag minns inte om det hade med UFO-Sverige att göra. Bland besökarna fanns ett gäng medlemmar från den ryska maffian och jag var där för att avlösa dem från sina jordiska förpliktelser. Tyvärr fanns polisen där som beslagtog mitt vapen, en Ak4 som jag av någon anledning fått med mig in på eventet utan att någon reagerat. De hävdade att jag skulle behöva böta 1200 kronor för att få tillbaka det. Som tur var hade jag en vän bland poliserna som gav mig ett nytt vapen, det var en dubbelpipig hybrid mellan pistol och gevär utsmyckat med blommor och hade antagligen dragit mer uppmärksamhet till sig än Ak4an. Jag smög i alla fall runt i lokalen men hann vakna upp innan jag avfyrade första skottet och tur var väl det, för jag hade aldrig kunnat slappna med den ständiga vetskapen att de skulle vilja hämnas.

Jag berättade drömmen för Rickard men han blir sällan överraskad av vad min hjärna kan koka ihop och skakade därför bara på huvudet 😝.


Till skillnad från igår har vi idag hunnit med massor. Vi åkte till Tranås en sväng för att hjälpa Rickards chef med att flytta stolar och bord då de stod i vägen. Det tog ett litet tag då både stolar och bord var tunga, efter det åt vi lunch på Rickards jobb – det blev broccoli och ädelostgratinerad lax för mig, supergott!

När vi kom hem började jag baka nästan på direkten, jag blev fasligt sugen på maränger men med tanke på att vår elvisp fått gå till de sälla jaktmarkerna fick jag nöja mig med matberedaren. En vacker dag kommer köket prydas av en Kenwood. Marängen blev inte alls så hård som den skulle blivit, definitivt inte efter att jag haft i den smälta vita chokladen. Så istället för fluffiga maränger blev det stora marängkakor, men vem är jag att klaga? De blev både sega och goda.

Med maränger brukar man stå med en massa äggulor, då passade det bra med lite mördegskakor. Det blev vanliga och syltisar, om en stund åker det dessutom in schackrutor i ugnen. Allt detta och det finns fortfarande kakdeg i kylen, perfekt till i morgon! 😄

Utöver det har jag arbetat fram en ny version av en gammal målarbild jag ritade i julas, den finns att ladda ner om en stund. Men önskelistor måste väl inte bara höra julen till, man kan ju önska sig saker året om 😋.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.