lördag, november 28

Kodnamn Bagarberta

Jag känner mig besegrad! Sötströ i maräng är något jag uppenbarligen inte klarar av, research har inte gett något tillfredsställande resultat och provbaket har bara skrattat mig i ansiktet. Vart blev det fel? För det måste vara något jag gjort, eller missat att göra, något som jag inte kunnat hitta på nätet.

Receptet jag använt mig av till marängen i de sockerfria jitterbuggarna är:
♦ Äggvitor från 2 ägg
♦ 0,75 dl sötströ
♦ Pyttelite röd karamellfärg

Det jag har kunnat läsa mig till var att vispa som vid vanlig maräng, men det blev inte som vanlig maräng! Sötströt smälte inte ihop med äggvitan, det blev bara ett vitt äggskum med sockerliknande korn i. Fruktansvärt frustrerande. Nedan kan ni se resultatet av bakningen. Rickard provsmakade och sa att marängen lade sig som ett skinn på tungan. Jag har bakat jitterbuggare ett par gånger tidigare och aldrig har det blivit på detta sättet. I morgon tänker jag testa igen och då tänker jag inte förlora!

Det kanske ser ut som vanlig maräng, men låt inte det lura er! 🙄😂
Resultatet blev blaj, det ser mer ut som öron än kakor. 😒

Som tur var blev inte allt jag bakade idag dåligt, både morotskakemuffins och biskvi i långpanna fick godkänt. Grisen höll mig sällskap ett tag, då blir allting bättre. I morgon väntar frosting på muffinsen och rulltårta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.