lördag, november 28

Måndag hela dagen

Måndag 08 oktober, 2018

Den här dagen har blivit inspirerad av något Neil deGrasse Tyson sa i början av ett avsnitt i serien Kosmos – En resa i tid och rum.

“To make this journey, we’ll need imagination but imagination alone is not enough because the reality of nature is far more wondrous than anything we can imagine. This adventure is made possible by generations of searchers strictly adhering to a simple set of rules. Test ideas by experiment and observation. Build on those ideas that pass the test, reject the ones that fail, follow the evidence where ever it leads and question everything. Accept these terms and the cosmos is yours…”

Det som utgör möjligheten till liv och allt som finns omkring oss är ett äkta mysterium , om inte det ultimata, som vi antagligen aldrig kommer att få ett svar på. Det stoppar dock inte vår lust att undersöka och försöka finna, åtminstone, närheten av ett svar. En del kanske säger att vi har kommit långt i vårt sökande men jag skulle nog våga säga att vi inte ens har börjat.

Vår värld är verkligen en fantastisk plats, inget snack om den saken, för varje dag sker det tillsynes omöjliga ting som fortfarande förbryllar. För mig handlar det om allt ifrån hur en vanlig radio fungerar till vad som ligger till grund för vår existens.

Sedan finns det saker som inte bara verkar omöjliga utan som bevisligen borde vara det, men som ändå pockar på uppmärksamhet. Hur kan till exempel en stol flytta på sig utan yttre synlig påverkan? Hur kan två människor tydligt höra något så distinkt att det inte går att missta för att sedan upptäcka det inte funnits något som legat bakom ljudet?

Hur ska man kunna testa sådana saker och sedan följa bevisen? Det går inte, men betyder det att stolen aldrig rörde sig eller att ljudet aldrig hördes? Antagligen får vi lägga saker som dessa till listan med svar vi aldrig kommer att få, eller?

Människor har turen att uppleva oförklarade saker varje dag. Vissa upplevelser är skrämmande, andra kan vara till tröst. Hur vi uppfattar världen omkring oss är upp till oss själva och ingen kan någonsin säga till dig att det du upplevt inte hänt på riktigt.

Nog om det!

Idag ska jag sitta och fortsätta skriva om en oförklarad händelse, vad som verkligen har hänt vet vi inte men det är något spännande som är värt att publicera. Är du prenumerant på någon av våra tidningar kommer du troligtvis kunna läsa om det i framtiden.

Protokollet från styrelsemötet på Cinderella låg och väntade på mig i brevlådan när jag tittade tidigare idag och det sitter nu tryggt i min pärm.

Barnen är i skrivande stund på väg hem från skola och förskola, skolbussen som de åker med stannar precis utanför huset och busschauffören är en riktig farfarstyp. Rätt man på rätt plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.