måndag, oktober 19

Ödla med udda öde

Det bränner i armbågen men det är fredag och jag har en massa kakor! Och en äcklig ödla som sprattlade på golvet, present från Bubbie. 😩 När jag skulle släppa ut den blåste det naturligtvis till! 😂 Ödlan mådde bra och kilade iväg så fort den insåg att den hade gräs under fötterna. Söt liten rackare som jag tror haft ett möte med Bubbie tidigare, avsaknaden av svans hos ödlor är i och för sig inget ovanligt i det vilda. Vad det var för ödla är jag dock osäker på, antingen sand eller skogsödla. 🤔

Gårdagen gick ut på att flytta på brädhögen som legat på framsidan, i snart ett år, till baksidan intill huset. Den har varit täckt och är fortfarande så inget problem där, det har bara inte varit så snyggt. Nu har den dessutom lite skydd av taket.

I övrigt bakade jag fler kakor, eftersom jag inte vet hur jag ska sluta. 🙃 Jag ville prova ett nytt mördegsrecept men hittade inget som passade mig, så jag svängde ihop ett eget. Glöm inte! Ugn: 175°C, tid: 10 minuter.

Ingredienser:
200 g margarin
4,5 dl florsocker
1,2 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
5 dl vetemjöl
1 medelstort ägg
1 krm salt

Jag vispade ihop rumsvarmt margarin med florsockret sedan lade jag till resten av ingredienserna lite huller om buller. Ingen stress, inget krångel, bara supergod kakdeg som bara behövde vila i frysen 15 min innan utbakning. Resultatet ser ni nedan.

Jag gjorde tre varianter: en med flingsalt uppå, en med strösocker och kringlor med pärlsocker. Alla kakor blev uppskattade av familjen.

Nu blir det lunch, wokade grönsaker med sötsur sås och ris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.