lördag, november 28

Om Frankenstein var bagare

Idag har jag experimenterat med sötströ, de sockerfria jitterbuggarna jag bakade igår gick inte igenom i mitt tycke. Så idag bestämde jag mig för att attackera sötströt med en massa olika metoder. Jag testade att mortla, mixa i matberedare, att först vispa äggvitan och sedan inkorporera lite strö åt gången. Ingenting fungerade. Till slut gjorde jag en italiensk variant med vispad äggvita och smält sötströ, vilket fungerade över förväntan. Det hjälpte att låta marängen vila lite när den blivit vispad för att sedan bli uppvispad igen, även att hoppa över steget då kakorna ligger i frysen innan gräddning bidrog till det goda resultatet. Nedan ser ni första försöket och det andra efter alla experiment. Victoria Frankenstein, oh yes!

Jag bakade även vanliga buggare, de blev supergoda! Det är en väninna som beställt alla bakverk och det jag har kvar är tre drömrullar som jag ska tackla i morgon.

Nu sitter vi och tittar på den kommande uppskjutningen för första gången från USA på nästan tio år, häftigt. Vi kommer garanterat ta fram Cola och ostbågar trots onsdag. Hoppas att det går bra för Robert och Douglas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.