söndag, oktober 25

Roswell – New Mexico

Jag var aldrig riktigt varit en serienörd, förstod aldrig riktigt vad det hela gick ut på. Man sitter som på nålar i en hel vecka för att se hur det går för en manlig/kvinnlig karaktär man på något magiskt sätt knutit an till? Nej tack! Jag föredrog alltid att titta på något som började och slutade samma kväll. Men, så träffade jag Rickard. Han var den nördigaste serienörden jag någonsin träffat och allt gick åt pipan!

Det började tre år efter vi blivit tillsammans (till min triumf lyckades han inte omvandla mig på en gång) med att han presenterade mig för en serie vid namn Fringe. Det var en redan avslutad serie vilket gjorde att vi kunde beta oss igenom seriens alla 5 säsonger några avsnitt per kväll. Jag ska erkänna att jag vid ett tillfälle blev uttråkad och bad om en paus för att återvända till filmens universum. Jag kommer inte ihåg hur länge pausen varade men efter ett tag återvände nyfikenheten och jag undrade vad det var för öden som väntade seriens huvudkaraktärer Olivia Dunham, Peter och Walter Bishop. Vi dök ner i serien igen för att inte sluta förrän den var finito.

Nu har det gått ett par år sedan Fringe och vi har betat av en hel del serier sedan dess, både tillsammans och på egen hand. Vi har nördat oss igenom Game Of Thrones, första säsongen av Westworld och början av The Magicians, Taboo och Frontier. På egen hand har jag tittat ikapp det jag missat av The Magicians men också hittat egna serier att följa som The Handmaid’s Tale, The Shannara Chronicles och nu senast Roswell – New Mexico.

Låt mig då tala om Roswell – New Mexico! Någonstans mellan de fem existerande avsnittens dåliga effekter och halvdana skådespeleri (som ändå lämnat mig glatt överraskad) har jag blivit förälskad. Jag finner att jag på ett väldigt genuint sätt längtar tills på onsdag då avsnitt sex kommer ut på HBO. Nu ska jag bara se om jag kan få med Rickard på den här resan, mest för att ha en ursäkt att kunna se alla avsnitt en gång till!

Fredag 15 februari, 2019

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.