UFO-Sverige

UFO står för engelskans Unidentified Flying Objects och handlar INTE om rymdskepp från en annan planet eller dimension som många tror.

UFO-Sverige är en ideell Riksorganisation med sitt säte i Sala, vi är dock spridda över stora delar av Sverige i form av styrelse, representanter och fältundersökare. Vi undersöker och bemöter ufofenomenet på ett högst vetenskapligt sätt och kommer då ofta fram till vad som lett fram till de uforapporter vi får in. Oftast handlar om misstolkningar av vardagliga ting. Det vi intresserar oss mest av och vill lägga mer vikt på är de uforapporter vi inte lyckas hitta en förklaring på, spökraketerna är ett starkt exempel på flera rapporter som än idag inte fått en ordentlig förklaring. Det pågår till exempel fortfarande utredning av spökraketen som siktades över Nammajaure 1980. Har du missat dokumentärfilmen om spökraketerna? För 60 kronor kan du se den här.

Vill du bli medlem i UFO-Sverige? För bara 200 kronor per år får du medlemskap och på så sätt tillgång till vårt nyhetsbrev, rabatter och rösträtt vid omröstning under Riksstämman. Här ansöker du om medlemskap, där kan du även se andra erbjudanden.

Har du något att rapportera, titta då gärna igenom vår misstolkningsguide först innan du rapporterar din observation. Du kan även ringa till rapportcentralen på telefonnummer 018-555 000.

Nu kan du även rapportera paranormala händelser, alltså ovanliga händelser av annat slag än av ufokaraktär, det gör du här!

Tack för ditt stöd!

Victoria Tellander Andersson
Sekreterare UFO-Sverige
victoria.ufosverige@gmail.com
072 341 69 68, 0144-400 00De nya t-shirtarna

Idag var jag och Rickard i Gränna och hämtade UFO-Sveriges nya t-shirtar med den lite kluriga och skojiga texten ”UFO-Sverige – Vi undersöker sådant som nästan inte finns.”

De ligger nu i en kartong, individuellt paketerade i påsar med namnlappar så att rätt t-shirt enkelt kommer till rätt person. Vi kommer även att ha med oss sex extra t-shirts i svart; två i L, två i XL och två i XXL för de som inte beställde t-shirt innan kursen men fortfarande vill ha en. Priset är 150 kronor.

Det är UFO-Sveriges fältundersökarkurs som äger rum på hösten en gång per år. Där får du som nybörjare lära dig hur en fältundersökare arbetar men även hur UFO-Sverige fungerar och arbetar. Vi fortsättare går kursen för att fräscha upp vår kunskap och för att finnas där för er nybörjare. Vi har alltid jättekul på våra kurser där vi förenar nytta med nöje och god mat. Årets kurs är fullbokad men om ett år finns det en ny chans igen.

Bilden längst ner bjuder jag på, det är min pappa Mats Nilssons t-shirt som även är märkt med namnet ”Nonne”. Törs ni kan ni ju fråga honom på kursen vad det namnet kommer ifrån, det är faktiskt en ganska gullig liten historia.

Lugn lördag med lite datajobb

Lördagen har varit väldigt lugn, vi har inte ens tagit oss utanför dörren. Däremot har vi jobbat med UFO-Sveriges fältundersökarkurs och i mitt fall även cafepelargonen.se. De bygger om på Rickards jobb och hans chef Maria ville ha ut bilder på hemsidan som visar byggets utveckling. Det tog inte många minuter och resultatet kan ni se här.

På fredag nästa vecka rör vi oss mot kusten, det handlar om UFO-Sveriges fältundersökarkurs. Den har tidigare hållits på Föllinge hotell i Kisa men kommer från och med i år att hållas på Gryts Varv hotell och konferens. Det Rickard och jag pysslat med idag är att se över deltagarna och deras rumsfördelning en sista gång. Vi har även pysslat ihop en karta för deltagarna med den nödvändigaste informationen, den får deltagarna på fredagen respektive lördagen när de kommer.

Igår fick vi veta att vår beställning av UFO-Sveriges nya t-shirtar hos Grenna Profiltryck är klar, det är perfekt med tanke på att vi ska dit i morgon. Då blir det även övningskörning för mig och handling.

Här nedan bjuder jag på några bilder av när jag försökte ta en selfie med vår FM-hund Nirra, hon är en riktig gos och pussgurka.

 

Packning av RapportNytt

I tisdags kom pappa hit till oss på landet, det var för att besöka barnbarnen, mig och Rickard men även för att hämta och packa RapportNytt. RapportNytt är en av UFO-Sveriges två tidskrifter, den andra är UFO-Aktuellt, och har sedan förra numret (nr. 2, 2019) tryckts i Gränna på Grenna tryckeri som ägs av Agneta och Anna-Lena Carlsson.

Själva tidningen hämtade och packade vi på onsdagen då han kom efter att tryckeriet stängt för dagen. Jag väckte barnen på morgonen och såg till att de var färdiga för skolan, sedan åt jag och pappa frukost innan vi gav oss av till Gränna. Vi möttes av tryckeriets ägarinnor som hade med sig fyra kartonger RapportNytt ut och efter att ha packat in dem i pappas bil visade de oss runt inne på tryckeriet. Pappa passade på att ta lite kort med min mobil då hans bestämde sig för att lägga av. Jag och den ena ägarinnan poserar framför deras logga på ett av korten.

Efter avhämtning gick vi Gränna runt, det lilla varvet då pappa har lite problem med värk i benen emellanåt. Det blev även inhandling av kolor, marmelad och polkagrisstänger, för inte åker man till Gränna utan att köpa godis. Efter ännu mer promenerande gick vi in på Thaigrillen och beställde friterad kyckling med ris och sötsur sås för att ta med hem.

När vi ätit kom vi äntligen till packningen av tidningen, då var det bara någon timme kvar till att barnen skulle komma hem så vi lade på ett kol, trots det tog det sammanlagt mellan fyra och fem timmar, notera då att vi bara var två.

Sakta men säkert

Det har börjat lätta, saker faller på plats mer och mer. Det är jobbigt att gå runt bärandes på oro, ångest, stress och ilska. Idag har ilskan dragit undan något då jag och min äldsta dotters pappa kommit överens om att han måste ha mer kontakt med henne. Jag har erfarenhet av att växa upp utan pappa och det är inget jag vill låta något av mina barn råka ut för. Emma har som tur är hittat en fadergestalt i min nuvarande man som jag har yngsta dotter tillsammans med, men det kan ändå aldrig bli samma sak. Jag har bråkat och hållit god min omvartannat i åtta år i ett ständigt försök att få honom att förstå att hon måste gå först men idag sprack det rejält. Efter att ha fått iväg mina synpunkter på ett någorlunda ordnat sätt tror jag att jag äntligen nådde fram till honom. Nog om det.

Jag har äntligen tagit tag i pennan, efter lång tid, och skapat några bilder. En av dem sitter på en T-shirt jag just nu har på mig.

Sekreterare – två år till!

På senaste riksstämman i Uppsala, den 27 april i år valdes jag till sekreterare två år till. Jag tackar styrelsen och UFO-Sveriges medlemmar för förtroendet, tack! Med detta kan jag berätta att protokollet för årsmötet är hos justerare just nu och jag väntar ivrigt på att få tillbaka det för vidare utskick till er medlemmar. Även protokollet för det konstituerande styrelsemötet, som rör oss i styrelsen, är hos justerare.

Förutom att vara sekreterare har jag tagit på mig andra uppgifter som har med UFO-Sverige att göra. Ett exempel är nästa års jubileum, då vi firar 50 år, där jag tillsammans med några till i styrelsen ska ge förslag på aktiviteter att fylla evenemanget med. Dessa förslag ska det sedan röstas om på ett kommande styrelsemöte.

Det här var en liten uppdatering och jag hoppas kunna dela med mig mer av vad jag gör inom föreningen.

 

Nytt år, skolstart och UFO-Sveriges styrelsemöte i Ängelholm

Onsdag 16 januari

2018 slutade med en smäll, eller flera för att vara exakt. En vän hade natten till ära köpt en fyrverkeritårta vid namn Vulcan Delight, det namnet hemsöker mig fortfarande! Varför? Jag låter er egen fantasi avgöra vad ni tror att jag syftar på :P. Den kvällen/natten åt och drack vi gott med familj, vänner och grannar. Vi blev hela 12 personer och jag tackar varenda en för medverkandet till en sådan härlig nyårsafton!

För lite mer än en vecka sedan drog skolan igång med en studiedag, dagen efter blev allt mer hektisk med en tidig tandläkartid och två sena utvecklingssamtal. Ska du dra igång något? Dra igång det ordentligt! Vi tog med vår ”lilla” Fm valp för miljöträning i skolmiljö och med köttbullar som muta klarade hon sitt, ligg och stanna galant! Hon är skitduktig, när hon vill. Hennes vilja är stark och hon är envis som satan, som tur är har jag lite att sätta emot där!

Nu spolar vi fram till helgen som varit, då vi i UFO-Sverige höll vårt första styrelsemöte för 2019. Som vanligt höll vi det på Hotell Lilton i Ängelholm. Det var en väldigt trivsam vistelse med en del tid utöver mötet. Vi var på restaurangen Chai Hong och åt helgbuffé, vilket är en restaurang för älskare av asiatisk mat. Det är en restaurang jag varmt skulle rekommendera för den som tänkt besöka staden. Det blev diskussion kantad av chips och ostbågar senare på kvällen och jag var en av de sista att dra mig tillbaka.

Dagordningen för mötet och den berömda ordförandeklubban.
I bild från vänster; Carl-Anton Mattsson – medlemsansvarige, Mats Nilsson (bakgrunden) – före detta sekreterare numera ordinarie ledamot, Roger Ersson (bakgrunden) – medlem i UFO-Sverige, Tage Bång (bakgrunden) – Ordinarie ledamot, Gunnar Karlsson – kassör/modelldesigner, Anders Persson (bakgrunden) – suppleant och sist men inte minst Anders Berglund – ordförande/data & registeransvarig.
Restaurang Chai Hong!
Diskussionen slutade med oss fem. Utöver Mats Nilsson och Anders Berglund syns från vänster Johan Gustavsson – rapportcentralen och Tobias Lindgren – webbansvarig.

Jag kan bara konstatera att starten på detta år har varit ganska bra, jag hoppas att resterande år blir det bästa hittills utan otrevliga överraskningar!

UFO-Sveriges fältundersökarkurs

Lördag 2018-10-20

Idag och igår har min telefon fått gå extra varm, det är UFO-Sveriges fältundersökarkurs på hotell Föllingen i Kisa och som Instagramansvarig är mitt jobb att lägga ut bilder från kursen med en liten text. Texten är inte alltid så kort men jag hoppas att människor orkar läsa om oss ändå. Nedan kan ni utan Instagram njuta av dagens bilder. Undrar ni vem det är som förser mig med kort så är det Rickard Andersson, min man och evenemangsansvarig inom UFO-Sverige.

”Nu har största delen av lördagens utbildbingsdel tagit slut. Kursdeltagarna har hittills fått lära sig vilka redskap en fältundersökare kan och bör använda, vad UFO-Sverige står för och vad vi gör. De har fått, och kommer under kvällen fortsätta att få, utvidga sina kunskaper som fältundersökare genom grupparbete. De fick lyssna till Glenn Steckling när han föreläste om George Adamski. Vi hoppas att alla deltagare har lärt sig något nytt och/eller fördjupat sina kunskaper. Nu återstår resten av grupparbetet och redovisningen innan trerättersmiddag och diverse nöjen.”

  

Fältundersökarkurs och en förmiddag i Gränna

Fredag 2018-10-19

Idag åker en hel drös med kursdeltagare till Föllingen hotell i Kisa för UFO-Sveriges årliga fältundersökarkurs som startar i morgon. Anledningen till att många redan anländer idag är för att hinna umgås utöver kursen. Jag är inte där denna gång men min man Rickard är det, han har som evenemangsansvarig i uppdrag att boka de lokaler och hotell vi använder oss av varje år. Föllingen hotell är ett exempel, där har vi varit ett par år nu.

Rickard väckte mig i morse för att säga hejdå, han skulle nämligen åka direkt efter jobbet. Min pappa Mats och farbror Gunnar var kvar hemma ett tag innan de också skulle åka. Det är alltid trevligt att de kommer någon dag innan bara för att umgås. Vi passade på att ta en tur till Gränna medan barnen var i skolan. Apropå barnen, de var så gulliga i morse när de smög in till Mats och Gunnar för att säga hejdå innan de gick ut till skolbussen.

När vi var i Gränna passade jag på att fota lite, det blev inte så mycket eftersom pappa och Gunnar skulle åka vidare vid tolv. Det visade sig att det blåste väldigt mycket, konstigt nog satt kepsarna kvar på gubbarna! Vi smet in på min favoritaffär i Gränna, Polkaprinsen. Där köpte jag polkagrisar i olika smaker att skicka med till Föllingen, en liten hälsning från mig. Jag köpte även en liten överraskning till mamma Irene som jag tror att hon antingen kommer älska eller hata. Ett litet bus från min sida. Hihi.

Rickard och jag har pratat i telefonen via Facebook ett par gånger idag, mottagningen på landet är som den är. Då lattjade vi lite och jag kan inte låta bli att dela med mig av Rickard som hjärterdam.

Måndag hela dagen

Måndag 08 oktober, 2018

Den här dagen har blivit inspirerad av något Neil deGrasse Tyson sa i början av ett avsnitt i serien Kosmos – En resa i tid och rum.

“To make this journey, we’ll need imagination but imagination alone is not enough because the reality of nature is far more wondrous than anything we can imagine. This adventure is made possible by generations of searchers strictly adhering to a simple set of rules. Test ideas by experiment and observation. Build on those ideas that pass the test, reject the ones that fail, follow the evidence where ever it leads and question everything. Accept these terms and the cosmos is yours…”

Det som utgör möjligheten till liv och allt som finns omkring oss är ett äkta mysterium , om inte det ultimata, som vi antagligen aldrig kommer att få ett svar på. Det stoppar dock inte vår lust att undersöka och försöka finna, åtminstone, närheten av ett svar. En del kanske säger att vi har kommit långt i vårt sökande men jag skulle nog våga säga att vi inte ens har börjat.

Vår värld är verkligen en fantastisk plats, inget snack om den saken, för varje dag sker det tillsynes omöjliga ting som fortfarande förbryllar. För mig handlar det om allt ifrån hur en vanlig radio fungerar till vad som ligger till grund för vår existens.

Sedan finns det saker som inte bara verkar omöjliga utan som bevisligen borde vara det, men som ändå pockar på uppmärksamhet. Hur kan till exempel en stol flytta på sig utan yttre synlig påverkan? Hur kan två människor tydligt höra något så distinkt att det inte går att missta för att sedan upptäcka det inte funnits något som legat bakom ljudet?

Hur ska man kunna testa sådana saker och sedan följa bevisen? Det går inte, men betyder det att stolen aldrig rörde sig eller att ljudet aldrig hördes? Antagligen får vi lägga saker som dessa till listan med svar vi aldrig kommer att få, eller?

Människor har turen att uppleva oförklarade saker varje dag. Vissa upplevelser är skrämmande, andra kan vara till tröst. Hur vi uppfattar världen omkring oss är upp till oss själva och ingen kan någonsin säga till dig att det du upplevt inte hänt på riktigt.

Nog om det!

Idag ska jag sitta och fortsätta skriva om en oförklarad händelse, vad som verkligen har hänt vet vi inte men det är något spännande som är värt att publicera. Är du prenumerant på någon av våra tidningar kommer du troligtvis kunna läsa om det i framtiden.

Protokollet från styrelsemötet på Cinderella låg och väntade på mig i brevlådan när jag tittade tidigare idag och det sitter nu tryggt i min pärm.

Barnen är i skrivande stund på väg hem från skola och förskola, skolbussen som de åker med stannar precis utanför huset och busschauffören är en riktig farfarstyp. Rätt man på rätt plats.