tisdag, oktober 20

Kronisk bronkit = Skit!

Nu läggs det på hög igen! Minstingen var till vårdcentralen igår för att utreda sin hosta vilket visade sig vara kronisk bronkit. Det blev en dunderkur på två hostmediciner, den ena luftrörsvidgande och den andra för hostan. Nu kan vi bara vänta och se om det fungerar. Läkaren ville inte skriva ut inhalator till en så liten tjej, sju år. Om detta fortsätter finns risken att det utvecklas till astma när hon blir äldre. Hon är förhållandevis pigg på dagarna men väcker sig själv och resten av huset med sin hosta, så det går lite segt idag.

Äldsta dottern är med sin klass till Tåkerns trädgård och eftersom vädret kan vara oförlåtande den här årstiden blev hon påpälsad med regnkläder, mössa och vantar. Hon är inte den som blir förkyld i första taget, när hon väl blir det är det som en fis i rymden.

Med tanke på vad som försiggår i mitt liv just nu har jag bestämt mig för att dra ner lite på en del saker, det är småsaker som gör stor skillnad. Jag har till exempel tagit bort messenger från telefonen, tagit bort Facebook helt och hållet på plattan och jag tänker försöka hålla till lite mer på bloggen än på Facebook. Jag älskar att skriva och har länge känt att det antingen är det eller måleriet jag ska satsa på. Bägge hantverken är svåra att hålla på med, speciellt när man har en extremt mammig sjukling hemma.

Min morbror var för ett tag sedan här med morfars gamla målarmaterial, pannåer och annat smått och gott därför kommer måleriet bli ofrånkomligt framöver. Jag har tagit på mig uppgiften att färdigställa en tavla av skridskoåkare på Kungsträdgården och några andra påbörjade verk. Det ska bli roligt men visst känner jag en viss press, han var trots allt en etablerad konstnär under den tid han verkade.

Nu ska jag ta tag i köket som de två senaste dagarna förfallit lite, som tur är det mindre som behöver göras än det ser ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.