söndag, oktober 25

Morgonbestyr

Ibland kan det vara himla svårt att komma upp ur sängen, den här morgonen tog det hela 15 minuter extra innan mina fötter nuddade golvet. Jag skyller på förkylningen, som fantastiskt nog känns mycket bättre idag 😀. Vanligtvis vädrar jag ur sovrummet i samband med bäddning av sängen men det kan jag säga att jag struntade i den här gången. Jag satte på mig de obligatoriska raggsockorna, för det är så j**la mysigt när man är lite frusen som jag.

Väl nere i köket satt barnen redan med sin frukost, påklädda och klara. Tack Rickard! Det var bara för mig att förbereda deras frukt och fixa deras frisyrer. Stora tjejen ville ha utsläppta lockar medan minstingen ville rocka knutar, något som gjorde att hon såg ut som en spice girl i håret 😂. Vi följde med ut till bussen (den stannar precis utanför huset) och följde samma rutin som alltid; lattja lite om tid finns, familjekramas och önska en bra dag i skolan. Något de säkert tycker är pinsamt är att vi alltid vinkar åt dem när bussen rullar iväg, det kommer vi fortsätta med tills de aktivt ber oss att sluta. I hemlighet tror jag att de tycker om det även om de långt ifrån alltid vinkar tillbaka. När barnen sedan åkt vinkade jag av maken som åkte till sitt jobb i Tranås.

Med barnen och Rickard ur vägen var det dags att börja med morgonens sysslor:

  • Urplockning av diskmaskin (som kördes under natten)
  • Undanplockning av barnens frukost
  • Rensning av kattlådan
  • Färsk mat och färskt vatten till kissarna
  • Frukost till mig själv.

Jag har vanligtvis en morgonrutin för ansiktet morgon och kväll, Apotekets ren hud 123, men den skippade jag idag. Jag bara orkade inte.

Katterna har också en morgonrutin, speciellt Grisen som ska ut och patrullera på morgonen. Han är en 50/50 katt, spenderar nätterna inne men största delen av dagen ute. Bubbie är mer en 90/10 katt, hon är ute hela fem minuter om dagen. Hon älskar att vara med och följer ofta med runt i huset. När Grisen väl kommer in blir det såklart pusskalas katterna emellan 😍.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.