måndag, oktober 26

Sunt förnuft?

Sunt förnuft är ett uttryck som kastas runt lite väl legärt i tider som dessa, det används för att rättfärdiga ett beteende ena stunden för att i nästa fördöma ett annat. Fast betyder det att den som använder uttrycket automatiskt har rätt? Det korta svaret är nej.

Vi människor sitter sällan med alla svar men vi vill på samma gång, för att bevara vår självbild, ha rätt.

Nu verkar vissa ha blandat ihop sunt förnuft med att sätta sig själv i frivillig hemkarantän och därmed sitta där tills, ja vem vet, helvetet fryser över. I vissa länder har den frivilliga delen mer eller mindre tagits bort och endast lämnat hemkarantän som valmöjlighet men det betyder inte att vi i Sverige saknar denna förmåga, tvärtom. Vi slipper sitta i påtvingad hemkarantän just för att vi har sunt förnuft.

Om jag är frisk, vet att jag inte vistats i riskzoner eller träffat någon som nyligen varit utomlands behöver jag inte sitta inne med släckta lampor, fördragna gardiner med ett hopp om att ett VIRUS inte slår in min dörr stönande ”braaaaains”, eller ”luuuungs” i detta fall.

I morgon hoppas jag att alla vaknar med insikten att jorden fortsätter snurra trots att några av oss, även i denna tid, väljer att LEVA (inte bara vara vid liv)!

Med denna tirad säger jag godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.