Hoppa till innehåll

Upp i sadeln igen…

En tavla målade jag under hela 2023. Det stod med andra ord helt still. Men när det står still på en front beror det ofta på att andra områden kräver mer energi och fokus. Perioden mellan slutet på 2022 och början på 2024 har varit en rejäl berg och dalbana. Jag har hunnit uppleva allt från roliga tillfällen med goda vänner till tråkiga sjukdomsbesked från nära familjemedlemmar.

När det kommer till hälsan har jag själv varit nere och vänt. Förkylningar som löser av varandra med hosta som håller i sig månader i sträck. Trötthet och svimningskänsla så fort jag anstränger mig. Svaret kom per brev efter ett besök till vårdcentralen, kraftig blodbrist/järnbrist och sedan var baletten igång. I Sverige är det ovanligt att få järnbrist på grund av dålig kost utan det brukar vara på grund av någon form av inre blödning. Någon onormal blödning har de inte hittat så att försöka övertyga läkaren om att jag äter ordentligt, både fisk och kött, har varit en prövning i sig.

Till slut blev jag ordinerad Monofer intravenöst, alltså järninfusion och sedan dess har jag piggat på mig avsevärt. Fort gick det också. Det är idag två veckor sedan behandlingen och jag har betydligt mer energi. Den 20 februari ska jag tillbaka för provtagning, främst för att kolla järn och blodvärde.

 En påse energi
 Jag är svårstucken, i armvecken misslyckades de så handen fick ställa upp. Torr och narig som vanligt vintertid. Skönt att januari tar slut idag.

Kanske har bristen på ork i allmänhet bidragit till att inspirationen uteblivit. Jag hoppas på att 2024 blir ett mer produktivt år målarmässigt. Jag älskar att vara kreativ, att skapa med både bild och ord. Med små steg har jag börjat ta mig fram och då har akvarellen varit min vän.

Använda så lite svart som möjligt och jag måste säga att jag gillar skuggning med blått.
Här använde jag inte svart alls, det är av lathet man använder det vid skuggning. Det blir mer djup och dimension om man i stället använder till exempel blått och brunt i kombination.

 

 

Publicerat iPå hemmaplan